Over Senior2fit

Bas Tellinga

Dat rust roest weten we allemaal. Sporten en beweging daarentegen geeft energie en helpt om fit en gezond te blijven. Daarnaast is het voor senioren belangrijk om soepel te blijven en de algemene dagelijkse levensverrichtingen te kunnen blijven uitvoeren. Senior2fit heeft zich tot doel gesteld om senioren en ouderen van alle leeftijden in beweging te brengen.

In 2017 heeft het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport nieuwe beweegrichtlijnen voor senioren en ouderen gepresenteerd.Voor een 65-plusser wordt verspreid over meerdere dagen minimaal 150 minuten matig intensief bewegen geadviseerd. Dit is niet om de conditie te verbeteren, maar om de gezondheid te onderhouden. Ouderen zouden minimaal 2 keer per week spier- en botversterkende oefeningen moeten doen in combinatie met balansoefeningen.

Onderzoek van het kenniscentrum sport heeft duidelijk gemaakt dat (sociale) eenzaamheid toeneemt met de leeftijd. Door het verlies van partner en andere naasten en het inleveren van de zelfstandigheid en mobiliteit groeit met name bij 75-plussers het gevoel van eenzaamheid. Het kan dan ook een keuze zijn om de lessen af te sluiten met een gezellig koffiemoment. Door deze lesstructuur ontstaat er samenhang in de groep.

In deze koffiemomenten wordt kennis gedeeld over bewegen en het effect daarvan. Ook komt motivatie voor bewegen en lifestyle naar voren en worden er tips gedeeld die de deelnemers kunnen helpen om gezond te worden of blijven. Daarin vindt ondersteuning plaats door onder andere een voedingskundige. Dit om de nieuwe lifestyle bij de deelnemers in een breder kader te plaatsen en ondersteuning te kunnen bieden waar nodig.

In bezit van diploma’s:

  • Seniorensportleider; Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie
  • AALO fitness master
  • AALO personal trainer
Neem contact op!

 

 


Bas Tellinga
Gorredijk
T. 0513-461444
M. 06-82654127
E. info@senior2fit.nl